A idea é crear conciencia sobre os problemas do medio ambiente e conseguir que todos comprendan a súa responsabilidade, así como o seu potencial para converterse en axentes de desenvolvemento sostible e equitativo, ademais de difundir información sobre os impactos ambientais na elección do tipo de alimentación que as persoas deciden. Datos da Organización de Nacións Unidas para a Agricultura e Alimentación (FAO) mostran que 1,300 millóns de toneladas de alimentos pérdense ao mesmo tempo, e que 1 de cada 7 persoas no mundo sofren fame e, cada día, máis de 20.000 nenos e nenas menores de 5 anos morren do mesmo mal.
Medidas conscientes, como a selección de alimentos
orgánicos, que non utilizan produtos químicos no seu proceso de
produción, e a compra de produtos fabricados localmente, que non son
importados doutras partes do mundo, estanse promovendo, para contribuír
a conservar o medio ambiente.
É fácil culpar a outros do cambio climático, a degradación medio
ambiental,... con todo, o DMMA é un día para deixar ao carón esas
diferenzas e pensar que podes facer ti para protexer o medio ambiente.
Ao celebrar o Día do Medio Ambiente recordamos a importancia de coidar o noso planeta e sobre todo, dámonos conta de que cada acción conta.
Ao celebrar o Día do Medio Ambiente recordamos a importancia de coidar o noso planeta e sobre todo, dámonos conta de que cada acción conta.